Pikkujoulu Kompasissa

Pikkujoulu Kompasissa

Isä Andrei Petukhov, isoäiti Galina Petukhova, poika Daniel Petukhova ja äiti Natalia Petukhova viihtyivät Kompassin joulutapahtumassa.
Kuopiossa lauantaina järjestetty monikulttuurinen joulutapahtuma houkutteli Kompassille yli sata kävijää.
– Tapahtuma on kasvaa joka vuosi, iloitsee monikulttuurisuuskeskus Kompassin vastaava ohjaaja Tsega Kiflie. Joulutapahtuma järjestettiin seitsemättä kertaa.
Ohjelmaan kuului musiikkiesityksiä, askartelua ja joulupukin vierailu. Tarkoituksena on tutustua suomalaiseen joulunviettotapaan. Kiflien mukaan lapsille suunnatulla tapahtumalla on suuri merkitys maahanmuuttajille.
– Kun paikalliseen kulttuuriin tutustutaan ja sitä aletaan ymmärtää jo lapsena, se helpottaa sopeutumista ja ehkäisee syrjäytymistä, Kiflie huomauttaa.
Venäjältä Suomeen muuttanut Natalia Petukhova perheineen on käynyt aiemminkin Kompassin joulutapahtumassa.
– Täällä on tosi kivaa ohjelmaa, varsinkin poikani Daniel tykkää lauluesityksistä. On myös mukavaa tutustua eri kulttuureista tuleviin ihmisiin ja kuulla heidän perinteistään, Petukhova tuumaa.
Tänä vuonna myös Joensuussa asuva isoäiti Galina Petukhova pääsi mukaan tapahtumaan.
– Esitän venäläisen kansallislaulun sekä opastan venäläisen kansallispelin pelaamisessa, itse ompelemaansa kansallispukuun sonnustautunut isoäiti kertoo.
Kuopiossa on edustettuna 96 eri kansallisuutta. Heistä yli puolet käy monikulttuurikeskus Kompassissa, jossa on viikoittain lähes 300 käyntiä. Kompassi täytti keväällä 15 vuotta.
Hanna Gråsten
Lähde

0 комментариев

Написать комментарий

Поля отмеченные знаком * обязательны к заполнению.