Venäläiset juhlat

Venäläiset juhlat

Venäläiset sanovat usein, että he ovat kansaa, joka osaa tehdä työtä, mutta joka ymmärtää myös vapaa-ajan ja juhlimisen tärkeyden. Juhlia on paljon; osa niistä kansallisia vapaapäiviä. Näitä ovat uuden vuoden aika 1.-5., joulu 7.1., Isänmaan puolustajien päivä eli miesten päivä 23.2., naisten päivä 8.3., vappu 1.5., voiton päivä 9.5., Venäjän päivä 12.6. sekä Kansallisen yhtenäisyyden päivä 4.11.

Jos vapaapäivät sattuvat viikonlopulle, seuraava maanantai ja tiistai annetaan vapaaksi. Jos vapaapäivä sattuu tiistaille tai torstaille, sen ja viikonlopun välinen päivä annetaan usein vapaaksi. Työpäivä korvataan seuraavana viikonloppuna.

Ylimääräinen vapaa tarkoittaa kuitenkin sitä, että viikonloppu on tarpeeksi pitkä esimerkiksi lyhyeen lomaan Suomessa. Lisäksi on muita juhlia kuten Tatjanan päivä 25.1., laskiainen, pääsiäisperjantai ja -maanantai (päivämäärät vaihtelevat vuosittain) sekä Johannes Kastajan päivä 7.7., jotka eivät ole vapaapäiviä. Jokaisella ammattiryhmällä on oma juhlapäivänsä, jota juhlitaan. Syntymäpäivä on ihmisen tärkein vuosijuhla, myös Enkelin päivää eli nimipäivää juhlitaan.

Uutta autoa juhlitaan, valmistumista juhlitaan, työpaikkaa juhlitaan – yleensä kaikkia arkeen kuulumattomia tapahtumia ja hankintoja juhlitaan. Juhlaan kuuluvat lahjat, onnittelukortit, kukkakimput, suklaakonvehtirasiat ja runsaasti hyvää ruokaa ja juomaa.

Suuremmissa juhlissa, kuten häissä, asiaan kuuluu myös juontaja ja ohjelmaa. Kun juhlitaan ravintoloissa, musiikki ja tanssi ovat oleellinen osa illanviettoa. Venäläiset viettävät kesälomaa heinä- ja elokuun, joskus koko pitkän kesän, mutta vähintään kuukauden. Koulut päättyvät toukokuun loppuun, pääsykokeet jatko-opintoihin ovat elokuun alussa, koulut alkavat jällen syyskuun ensimmäinen päivä. Näiden tärkeiden tapahtumien väliin sijoittuvat lapsiperheiden lomat. Virkamiehet ja toimihenkilöt lomailevat mielellään heinäkuussa.

Monille useita vuosia työskennelleille on kertynyt lomaa useita kuukausia. Yrittäjänä työskentelevät puolestaan ovat usein liian kiireisiä pitääkseen kunnon lomaa. Koululaisilla on syysloma lokakuun viimeinen tai marraskuun ensimmäinen viikko ja kevätloma maaliskuun viimeinen tai huhtikuun ensimmäinen viikko. Silloin perheet pyrkivät matkustamaan lomalle yhdessä. Kaikki venäläiset lomat ja juhlapäivät ja niiden tarkat ajankohdat löytyvät venäläisestä kalenterista.


Uusi vuosi
Venäläiset juhlat Venäläiset juhlat

Venäläiset juhlat


Uutena vuotena perheet ja sukulaiset kokoontuvat yhteen syömään ja juomaan. Annetaan lahjoja, toivotellaan onnea. Uuden vuoden vieton katsotaan ennustavan uuden vuoden tapahtumia: mitä runsaammat ovat pöydän antimet, mitä onnellisempia ihmiset ja iloisempi mieli, sitä parempi ja hedelmällisempi tulee olemaan alkava vuosi.23. helmikuuta Miestenpäivä

Miestenpäivä, eli isänmaan puolustajien päivä, entinen Puna-armeija päivä, on myös yleinen vapaapäivä. Silloin naiset onnittelevat ja lahjovat miehiään. Päivä on lähes yhtä tärkeä kuin naistenpäivä. Miestenpäivän aikoihin venäläisiä silmälläpitäen kannattaa tarjota miehekkäitä tapahtumia ja esineitä, esim. erityistä miestenmenua ja miehille tarkoitettuja koruja, huiveja ym. asusteita. Palveluhenkilökunnan on myös kohteliasta muistaa miestenpäivä ja toivottaa venäläisille miesvieraille hyvää juhlaa.
Kansainvälinen Naisten päivä 8. maaliskuuta
Venäläiset juhlat Venäläiset juhlat

Venäläiset juhlat Venäläiset juhlat

Venäläiset juhlat
Alun perin juhla oli tarkoitettu naisille, jotka ovat miesvaltaisessa ammatissa. Nyt se on mukava juhla kaikille naisille. Perinteen mukaan miehet lahjoittavat naisille kukkia ja lahjoja

Naistenpäivä 8.3. on Venäjällä hyvin tärkeä yleinen vapaapäivä. Silloin kaikki miehet muistavat elämässään vaikuttavia naisia kukkasin, lahjoin ja suklaakonvehdein, ja myös naiset onnittelevat toisiaan.
1. toukokuuta, kansainvälinen juhlapäivä KEVÄÄN JA TYÖN JUHLA
Venäläiset juhlat
Venäläiset juhlat Venäläiset juhlat

Venäläiset juhlat

Kevään ja työn päivää juhlitaan 142 maassa ja Venäjälläkin. Paraateja ja työntekijöiden esittelyä on ympäri Venäjää. Ihmiset osallistuvat perinteisiin toukokuun talkoisiin. Toukokuun talkoissa kaikki yhdessä keräävät roskia lähialueelta. Samana tai seuravana päivänä venäläiset pitävät majovkia (Majovka) – kun kaikki lähtevät mökille tai piknikille viettämään vapaa aikaa yhdessä.

0 комментариев

Написать комментарий

Поля отмеченные знаком * обязательны к заполнению.